Pediatrische kinesitherapie Mechelen

Pediatrische kinesitherapie

Baby’s stappen een wereld binnen vol nieuwe dingen en uitdagingen en groeien ongelooflijk snel, van hun eerste geluidjes tot de eerste stapjes. Wij bieden gespecialiseerde pediatrische kinesitherapie om jullie kleintje in deze belangrijke tijd te helpen. Heb je te maken met motorische ontwikkelingsproblemen, veel huilen, reflux, slaapproblemen, of is je kleintje gewoon vaak onrustig? Wij werken samen met u om een oplossing te vinden zodat u volop kunt genieten van deze bijzondere periode. Ontdek onze diensten en hoe we bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van uw kind vanaf de geboorte tot in de kinderjaren.

Therapievormen

Traject van geboorte tot de eerste stapjes

Op zoek naar het ideale begeleidingstraject van geboorte tot de eerste stapjes. Dan ben je hier aan het juiste adres.

Voorkeurshouding of afplatting van het hoofdje

Wanneer u zich zorgen maakt over de voorkeurshouding en/of afplatting van het hoofdje van uw baby, bieden wij een uitgebreide aanpak voor evaluatie en behandeling. We voeren een totaalonderzoek uit dat onder andere een PCM-meting omvat, evenals een grondige evaluatie van de mobiliteit, kracht en algemene motorische ontwikkeling van uw kind.

Motorische ontwikkeling

Voor baby’s en kinderen met een vertraagde, variante of verstoorde vroegmotorische ontwikkeling bieden wij gespecialiseerde ondersteuning. Dit kan variëren van moeilijkheden met buikliggen en poepschuiven tot het niet komen tot zelfstandig stappen. Ook kinderen die prematuur geboren zijn, of die kampen met (neuro)musculaire aandoeningen, hypotonie of hypertonie kunnen bij ons terecht. Wij bieden hulp op maat, afgestemd op de unieke behoeften van uw kind.

Ademhalingskinesitherapie

Ademhalingsproblemen bij kinderen, zoals RSV en bronchiolitis, kunnen een grote bron van zorg zijn. Wij bieden ademhalingskinesitherapie om uw kind te ondersteunen bij het herstellen van deze aandoeningen. Ook voor het aanleren van neusspoelingen bij uw kind kunt u bij ons terecht. Onze therapieën zijn ontworpen om de ademhalingsfunctie te verbeteren en het algehele welzijn van uw kind te bevorderen. Ook voor het aanleren van neusspoelingen en gebruik van ademhalingsmedicatie kan je bij ons terecht.

Zindelijkheid

De overgang naar zindelijkheid kan een uitdaging zijn voor zowel kinderen als hun ouders. Ons team biedt begeleiding en ondersteuning om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, met aandacht voor de individuele ontwikkeling en behoeften van uw kind.

Baby slaap

Een goede nachtrust is essentieel voor de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Wij bieden advies en ondersteuning voor slaapgerelateerde uitdagingen, waardoor uw baby en uw hele gezin kunnen genieten van een betere nachtrust.

Reflux, krampen, overmatig huilen, ...

Voor dit type klachten kan je best een afspraak maken bij onze osteopaat Ruben.

Blijf op de hoogte

Zorgen voor de ideale begeleiding bij de eerste 1000 dagen van je baby? We delen onze kennis graag (maar niet te vaak, beloofd).

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS