Osteopathie baby

Ondersteuning voor je kind in de eerste levensfase

Dat je als mama van de bevalling moet herstellen, vinden we als maatschappij doodnormaal. Maar ook je baby heeft een enorme prestatie geleverd. Daarnaast bevinden ze zich plots in een heel nieuwe wereld. Vol nieuwe mensen, indrukken en ervaringen. Dat is wennen, en niet ieder kindje gaat daar even vlot mee on. Bovendien ontwikkelen ze zich in een razendsnel tempo. Van de eerste kreetjes tot de eerste stapjes, nooit leren we zoveel als in die eerste levensjaren. Als ouder wil je hen daarin optimaal ondersteunen. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Maar we doen meer dan alleen de motorische ontwikkeling opvolgen en ondersteunen. Misschien vertoont je baby ernstig huilgedrag? Heeft hij of zij last van reflux of krampjes? Heb je een moeilijk slapertje in huis of is je kleintje gewoon algemeen gespannen en onrustig? Lichaamstaal vertelt zoveel meer dan je denkt: samen met jullie gaan we op zoek naar een oplossing zodat jullie ten volle van die bijzondere periode kunnen genieten.

Wat wij bieden:

Een ideaal zorgtraject voor je kind.

Van net na de bevalling tot ondersteuning bij wandelen.

Wij ondersteunen je op elk belangrijk moment in de ontwikkeling.

Wat mag je verwachten?

Deze afspraken zijn gebaseerd op bepaalde mijlpalen in de ontwikkeling waar wij regelmatig problemen zien ontstaan. Deze mijlpalen vormen de kapstok van onze visie om preventief ondersteuning te gaan bieden. We willen als het kan de problemen voor blijven en met het juiste advies u als jonge ouder ondersteunen.

4 weken

Check osteopaat: totale check na bevalling

7 weken

Check osteopaat: check verteringssysteem (reflux, krampen, vaak hikken)

9 weken

Check pediatrische kine: nakijken voorkeurshouding, opstart buiklig

12 weken

Check osteopaat: check mobiliteit volledige bewegingssysteem

22 weken

Check pediatrische kine: omrollen, zitten, zichzelf voortbewegen, voetjes belasten wanneer in staande houding geplaatst

45 weken

check pediatrische kine: houdingsovergangen, kruipen, steunname in stand

75 weken (1,5jaar)

Check pediatrische kine: zelfstandig stappen

Wij staan jou te hulp

Combinatie van osteopaat Ruben en kinesist Baukis. Beide gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van baby’s en jonge kinderen.

Focus op algemene ondersteuning bij lichamelijke klachten


Vul hier je gegevens in en we bekijken zo snel mogelijk hoe we jullie kunnen ondersteunen.

Na de aanmelding krijg je een mailtje van ons met alle praktische informatie en bekijken we het eerst volgende moment om op te starten.

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS