Wat mag je verwachten van de moderne kinesist?

Revalidatie
Door: Ruben
Share
FacebookLinkedInTwitter

In de praktijk zie je patiënten zich in het zweet werken onder het toeziend oog van Filip, Younnah en Ruben. Verder vind je er gewichtjes, rekkers en nog vele andere accessoires om stabiliteits- en mobiliteitsoefeningen mee uit te voeren. De visie bij Health in Progress is duidelijk zodra je de deur van de praktijk opent. De patiënt speelt hier een actieve rol in het revalidatieproces.

Het spreekt voor zich dat pijn een complex gegeven is. Bijvoorbeeld kniepijn kan voor de één veroorzaakt worden door een zwakke bilspier, bij de ander door enkelinstabiliteit of door nog tientallen andere mogelijkheden. Niet makkelijk dus voor een therapeut om de concrete oorzaak te achterhalen. Eens deze gevonden is hangt de slaagkans van het revalidatieproces af van een samenspel van factoren, waaronder de actieve rol van de patiënt zelf.

Zo is het genezen minstens even afhankelijk van wat de patiënt doet naast dat halfuurtje op de behandeltafel. Consequent de meegegeven oefeningen blijven doen, thuis of in de praktijk, stretchen (maar niet na het sporten) of rollen met een balletje. Ook de algemene raad over intensiteit van het sporten af- of opbouwen opvolgen draagt bij tot het herstelproces.

Vergelijk het zo’n beetje met koken. Je kan in de keuken staan met alle ingrediënten en het recept mooi voor je, maar als je zelf niet aan de slag gaat, komt die lekkere lasagne nooit op tafel.

Blijf op de hoogte

Zorgen voor jouw kathedraal van een lichaam? We delen onze kennis graag (maar niet te vaak, beloofd).

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS