Begeleiding zwanger Mechelen

Van buik naar baby: het ideale zwangerschapstraject

Zwanger? Proficiat! Er staat je een prachtig avontuur te wachten. Maar de reis ernaartoe begint lang voordat je de eerste schattige kleertjes uitzoekt, of het babywiegje een plekje geeft. Onderzoek wijst uit dat de eerste 1.000 dagen cruciaal zijn voor de ontwikkeling van je kindje. En ja: die gaan al in vanaf de bevruchting (tot ongeveer de tweede verjaardag). Tijdens deze periode zijn de juiste begeleiding en professionele kennis dan ook van onschatbare waarde. Daar willen wij graag bij helpen. Of het nu gaat om de ideale zwangerschap, hulp bij bekkenpijn, een goede algemene gezondheid of de beste zorgen voor je (toekomstige) kindje: wij zijn er voor jou?

Voor mama:

Van de typische zwangerschapskwaaltjes tot een droombevalling: ontdek wat jij voor jou kunnen betekenen

Het standaard pakket voor de zwangere vrouw in onze gezondheidszorg omvat 9 perinatale kinesitherapiesessies. Dat is helaas te weinig. Ook voor de bevalling heb je zoveel voordeel baat bij die juiste begeleiding. Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam iedere dag. Je buik, maar ook je houding, je spieren en je ademhaling. Wij ondersteunen je every step of the way: ja, dat zijn die 9 essentiële en standaard sessies na de bevalling. Maar nog veel meer dan dat: we plannen al een verkennend gesprek tijdens de eerste maanden van je zwangerschap. Op die manier kunnen we je niet alleen veel beter maar ook veel gerichter ondersteunen. Hoe bereid je je het beste voor op D-day? Hoe zit het nu al met jouw bekkenbodemspieren, en heb je eventueel extra hulp nodig? Zijn er spanningen rond het bekken, in de rug of andere klachten? Maar evengoed: hoe blijf je actief tijdens de zwangerschap en hoe pik je de draad weer op als je eenmaal bevallen bent? We helpen jou om de meest ideale zwangerschap te beleven, bereiden je voor op de bevalling zelf en gaan samen voor het beste herstel nadien.

Ondersteuning en opvolging tijdens je zwangerschap

Afgestemd op jouw noden, klachten en levensstijl, zodat je deze mooie periode vol vertrouwen en op de best mogelijke manier kan beleven.

Voorbereiding op de bevalling

Wat kan je nu al doen om het moment zelf en je herstel nadien zo vlot mogelijk te laten verlopen, alsook een fysieke check om eventuele spanningsvelden rond het bekken, de rug en de buik op te sporen.

Optimale ondersteuning na de bevalling

We volgen je nauwlettend op en bieden maximale ondersteuning. Voor jou, maar ook voor je kersverse kindje.

Mama Moves

Wist je dat je bij ons ook terecht kan voor leuke groepssessies en work-outs met andere mama’s (in spe)? Klik zeker door naar Mama Moves voor meer informatie.

Voor baby:

Van de buik tot in het babybedje: ontdek wat wij voor jouw kindje kunnen beteken

Dat je als mama van de bevalling moet herstellen, vinden we als maatschappij doodnormaal. Maar ook je baby heeft een enorme prestatie geleverd. Daarnaast bevinden ze zich plots in een heel nieuwe wereld. Vol nieuwe mensen, indrukken en ervaringen. Dat is wennen, en niet ieder kindje gaat daar even vlot mee on. Bovendien ontwikkelen ze zich in een razendsnel tempo. Van de eerste kreetjes tot de eerste stapjes, nooit leren we zoveel als in die eerste levensjaren. Als ouder wil je hen daarin optimaal ondersteunen. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Maar we doen meer dan alleen de motorische ontwikkeling opvolgen en ondersteunen. Misschien vertoont je baby ernstig huilgedrag? Heeft hij of zij last van reflux of krampjes? Heb je een moeilijk slapertje in huis of is je kleintje gewoon algemeen gespannen en onrustig? Lichaamstaal vertelt zoveel meer dan je denkt: samen met jullie gaan we op zoek naar een oplossing zodat jullie ten volle van die bijzondere periode kunnen genieten.

Persoonlijke begeleiding en check-ups

We begrijpen dat de gezondheid en het welzijn van je baby net zo belangrijk zijn als die van jou. Daarom bieden we een volledig persoonlijke aanpak, afgestemd op jullie noden als gezin. Preventief je kindje laten checken na de bevalling? Dat kan ook. Zo kunnen we eventuele spanningen meteen opsporen en verhelpen.

Aandacht voor motorische ontwikkeling

Is je kindje een held in het overspannen? Is tummy time een regelrechte strijd of merk je misschien een voorkeurshouding op? Samen gaan we aan de slag om de ontwikkeling van je kindje zo goed mogelijk te stimuleren.

Slaapbegeleiding

wil je zo graag weer eens een nachtje doorslapen, maar zonder je kindje te laten weten of aan zijn lot over te laten? Snappen we. Tijdens maandelijkse groepssessies werken we op een liefdevolle manier toe naar een heerlijke nachtrust, voor jou én je kleintje.

Potjestraining

Een ongelukje komt nooit alleen. Maar dat wil niet zeggen dat je het ook allemaal alleen moet doen. Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen aan zindelijkheidstraining? Wij helpen jullie stap voor stap op weg.

Kennismaking

Benieuwd wat we verder nog voor jullie kunnen betekenen? Ook mama’s en kersverse ouders kunnen je bij ons terecht.

Blijf op de hoogte

Zorgen voor de ideale begeleiding bij de eerste 1000 dagen van je baby? We delen onze kennis graag (maar niet te vaak, beloofd).

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS