Stilzitten kost geld, veel geld

Bewegen
Door: Ruben
Share
FacebookLinkedInTwitter

Al jaren worden er artikels, blogs, boeken en forums volgeschreven over de negatieve fysieke gevolgen van de alomtegenwoordige passieve levensstijl. En volledig terecht want iedereen wil dat strakke beachbody graag behouden.

Voor velen lijken deze mogelijks zware fysieke gezondheidsproblemen een ver van hun bed show en blijven ze gewoon 8u per dag achter hun bureau zitten, starend op hun computerscherm met een ‘verse’ smoothie van de supermarkt.

Het is zoals iemand die beroofd wordt op straat. Iedereen ziet het gebeuren, weet dat het niet ok is maar niemand grijpt in. De gedachte “Zolang ik er maar geen last van heb.” sust ons zeer snel.

Recent zijn wetenschappers echter gaan berekenen hoeveel onze inactiviteit nu werkelijk kost. Niet alleen de overheid of de bedrijven die last hebben van verhoogde afwezigheden, nee wij betalen ook mee.

Het verlies aan productiviteit en gezondheidskosten, kost de gezinnen 7.000.000.000€. Naast de 7 miljard voor gezinnen betalen overheid en private sector samen nog eens 41,5 miljard. Zo komt het totale plaatje van de wereldwijde gezondheidszorg op een kleine 50 miljard euro per jaar.

Absurd vind ik dat, niet alleen is inactief zijn zuiver lichamelijk ongezond, het kost ons ook handen vol geld. Dit is geen virus waarvoor men het vaccin nog moet ontwikkelen, dit is puur het besef dat ingeburgerd moet geraken ‘bewegen is veel meer dan een beetje ontspanning’. De impact is zelfs groot op de werkvloer zo blijkt.

Meer en meer bedrijven beginnen sport te promoten op het werk. Een mooi voorbeeld hiervan is Brussels Airport Company die hun werknemers zo fel stimuleren dat ik er begin dit jaar nog een workshop ging geven over blessurepreventie. Dit soort initiatieven worden hopelijk snel gekopieerd door andere bedrijven. Op naar een actieve, positieve en productieve maatschappij zou ik zeggen!

Zoals je weet: Be Healthy, Stay Active, but most of all, Enjoy Life!

Voor alle duidelijkheid worden niet alle gezondheidsproblemen opgelost door een gezonde actieve levensstijl. Toch kan er op die manier een rem komen op de steeds stijgende kostprijs van onze gezondheidszorg.

 

Bron: http://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/sparen/gebrek-aan-beweging-kost-gezinnen-wereldwijd-7-miljard-euro/article-normal-733645.html

Blijf op de hoogte

Zorgen voor jouw kathedraal van een lichaam? We delen onze kennis graag (maar niet te vaak, beloofd).

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS